header
Laden Evenementen

Wil je geld verdienen met jouw eigen gemaakte muziek en wil je weten hoe dat werkt met auteursrecht, meld je aan voor de masterclass Music Rights on Tour. Silvia Biemans en Esther Maijer komen bij de popacademie Artez langs om tekst en uitleg te geven.

Datum: 2 oktober 2023 van 19.00-uur tot 21.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
Locatie: Artez Popacademie,Van Essengaarde 10, Enschede (Theaterzaal)
Conctact: info@cultuurnetwerkenschede.nl

Achtergrond

Music Rights on Tour is een gezamenlijk initiatief van Buma/Stemra, NORMA en Sena. Wij zijn Collectieve Beheersorganisaties (CBO’s) en beheren de inkomsten en de verdeling op het gebied van auteurs- en naburige rechten. Wij zorgen ervoor dat het werk van componisten, tekstschrijvers, uitvoerend muzikanten, producenten en acteurs betaald wordt als dat ten gehore wordt gebracht op radio, televisie of bijvoorbeeld een evenement.

Music Rights on Tour: De Masterclass

We hebben een interactieve masterclass samengesteld waarin we uitleggen waar onze organisaties voor staan. We beginnen de masterclass met een presentatie, waar het auteursrecht en naburig recht uitgelegd wordt en onze rechtenorganisaties toegelicht worden. Tijdens de masterclass is er voldoende ruimte om vragen te stellen. De ervaring leert dat we ongeveer anderhalf uur nodig hebben om overal goed op in te kunnen gaan. We hebben de mogelijkheid om af te sluiten met een quiz waarin de opgedane kennis getest kan worden én het eerste geld verdiend kan worden. De masterclass wordt gegeven door collega’s van Sena en Buma/Stemra. In specifieke gevallen sluit ook een collega van NORMA aan.

Klik hier om aan te melden

 

Foto’s: Tessa Wiegerinck

Ga naar de bovenkant