header
Laden Evenementen

Sickhouse, dat is ontstaan uit The Overkill Festival, is een bekende naam in Enschede én daarbuiten. Met een wekelijks programma waar film, kunst, muziek en games samenkomen brengt het een unieke plek in Enschede waar ruimte is voor iedereen.

Co-directrice Marie Janin vertelt: “Terugkijkend naar de afgelopen vijf jaar, geef ik het meest om hoe we gegroeid zijn, in ons programma én met onze gemeenschap.”. En er is veel gegroeid! Niet alleen qua fysieke oppervlakte -Sickhouse is drie jaar geleden van het Ariënspleinziekenhuis naar de veel grotere locatie op het Stationsplein verhuist-, maar ook qua inhoud. 

Samenwerking met kunstenaars uit onder andere Frankrijk, Zuid Afrika en de VS brachten unieke werken naar Enschede, en de jaarlijkse research thema’s brachten ook in de lokale gemeenschap veel nieuwe ideeën en gedachtes. Janin: “Ik ben zo trots op dat het team, maar ook zeker de bezoekers, samenkomen als een soort supportgroep dat Sickhouse helpt verantwoordelijkheid te nemen, nieuwe dingen uit te proberen, en onze privileges en krachten helpt herkennen en ontdekken”.
Reden genoeg om het vijfjarig jubileum dan ook groots te vieren! Kom daarom vooral op 24 en 25 februari naar SICKHOU5E!

Tijdens dit tweedaagse event wordt onder andere de nieuwe website gelanceerd die door collectief The Rodina is ontworpen en waarvan onderdelen ook in de fysieke Sickhouse-ruimte te zien zijn en brengt visual artist Tim Simons een speciaal voor dit evenement gemaakte ballonnensculptuur.

Op beide dagen vinden er workshops plaats, en natuurlijk wordt er ook gefeest! De verjaardag tweedaagse wordt op zaterdagavond afgesloten met muzikanten Phillip Wyinck, Veerle Pennock, DrusNoise en Lamb Kebab!

Het gehele programma is als volgt:
FRIDAY 24
14.00: Online workshop – ‘Creating Collective Brainstorm Virtual Space”
21:30: muziek (programma t.b.a)

SATURDAY 25
15.00 to 18.00: workshops + expo + cinema
18.00: diner
19:00: speeches and game
20.00: muziek – Phillip Wiynck, Veerle Pennock, DrusNoise, Lamb Kebab
Sickhouse
Stationsplein 1a
Tickets per day: € 6.66

 

Ga naar de bovenkant