Andre Jekel van het Valerius Ensemble

Het Valerius Ensemble  brengt klassieke kamermuziek op hoog niveau en dit doen zij nu al voor het 35ste jaar. Andre speelt zelf niet maar is als zakelijk leider zeer actief betrokken bij de organisatie van het ensemble.

Jaarlijks zijn er ongeveer 15 optredens waarvoor telkens weer nieuwe stukken worden uitgezocht en ingestudeerd. Hun thuisbasis is het MuziekCentrum in Enschede waar ze al vanaf het begin elk jaar 6 keer optreden. Er spelen zo’n 20 musici in verschillende samenstellingen, van solo’s tot maximaal een octet met 8 spelers. Er spelen ook regelmatig gastmusici mee, dat maakt het voor iedereen telkens weer boeiend en uitdagend. Andre benadrukt dat alle musici betaald worden voor hun werk, het zijn allemaal professionals die hiernaast ook nog in orkesten spelen en/of muzieklessen geven.

Naast muziek maken komen de spelers van het Valerius ook voor muziek-educatie op scholen en coachen ze ook een jeugdorkest bij hun ontwikkeling. Het Valerius werkt graag samen met andere disciplines of organisaties dus Andre is benieuwd wat het CultuurNetwerk hierin kan opleveren.

Andre Jekel is al vanaf het begin betrokken bij het CultuurNetwerk, hij is secretaris van het bestuur van de Stichting.

Website Valerius Ensemble