Andre Kerver van Barboleta Music

Toch doorgaan in de muziek als dat niet meer lijkt te kunnen, dat tekent het aanstekelijke enthousiasme van Andre Kerver. Hij was succesvol musicus, speelde in het orkest van het Oosten als eerste klarinettist. Ook was hij de oprichter van het Valerius ensemble. Tot hij plotselinge oogproblemen kreeg en niet meer van bladmuziek kon spelen. Hij moest afscheid nemen van het orkest, maar stopte niet met muziek maken. Hij ontdekte spelen vanuit het hoofd en hart. Hij ging muziek maken die ter plekke ontstaat, die niet weergeeft wat een componist heeft bedoeld, maar muziek die op dat moment door de musici op het podium wordt bedacht.
Dit bevalt hem heel goed. Hij geeft soloconcerten, speelt kamermuziek en hij speelt geïmproviseerde muziek met het door hemzelf opgerichte ensemble Borboleta Music.
In de serie ‘André ontmoet’ werkt hij samen met bekende Nederlandse auteurs en verbindt hij muziek met literatuur. Ook de serie ‘Kindervlinders’, waarin hij samenwerkt met kinderboekenschrijvers, is uitermate succesvol. De verbindingen die Andre legt met andere disciplines vind ik een mooi voorbeeld van het ondernemerschap dat ik alsmaar tegenkom in het culturele middenveld.
Op 22 januari is er een concert met Andre Kerver in de zaal van het Kottenparkcollege met Harmonie Orkest Twente olv Joop Boerstoel (zie hot-harmonie.nl)

Meer informatie en de speelagenda vind je op de website van Barboleta Music