Manuel Schrik en Suzanne Brouwer van Circus Tijdgeest.

We hebben afgesproken in de oefenruimte van het circus in speeltuin het Kozakkenpark Ik spreek met Manual en Suzanne, voorzitter en directeur van het circus maar eerst krijg ik een kleine demonstratie steltlopen van een van de deelnemers/vrijwilligers. Denk hierbij niet aan de stelten van vroeger die je onder je armen klemde maar aan stokken van bijna een meter die je aan je voeten vastbindt, het ziet er tegelijkertijd makkelijk en doodeng uit.
Dat is de kunst blijkt in het gesprek; iets moeilijks er makkelijk uit laten zien. ‘Soms krijg je daardoor meer waardering voor iets wat helemaal niet zo veel oefening gekost heeft dan voor iets waar heel veel uren in zitten’.

Het Circus is meer dan alleen een school om circuskunstjes te leren, het is een middel om je te leren ontplooien, te groeien en meer zelfvertrouwen te krijgen. Tijdgeest valt daardoor ook altijd in meer categorie├źn; cultuur, sociaal domein en sport.

Er worden lessen en workshops gegeven aan jongeren van 4 t/m pubers. Ze werken met een grote groep actieve vrijwilligers en ook voor hen is meedoen en meewerken aan het circus een sociale activiteit; het kost soms even maar er wordt altijd voor iemand een goede en mooie plek gevonden waarbij zijn of haar vaardigheden tot recht komen.

Het Circus heeft een paar wensen; ze zouden best graag een betere oefenruimte willen, eentje die lekker hoog is want dat is met jongleren fijn. Dan zouden ze ook met een talentgroep kunnen gaan werken. Opslag is ook een wens; ze hebben bv een prachtige grote circustent en het zou heel fijn zijn als ze een plek konden vinden waar deze droog en veilig bewaard kon worden.

Website Circus Tijdgeest