Maak kennis met Marcel Engelbertink

Marcel is muziekproducer en geluidtechnicus en heeft aan de Oldenzaalsestraat zijn eigen opnamestudio, CrazyCats Music Productions. Hij vertelt me dat hij 5 katten heeft, dus die naam komt vast niet helemaal uit de lucht vallen.

Hij werd ooit door zijn vader enthousiast gemaakt voor de muziek, begon als kleine jongen met drummen en heeft zich daarnaast ontwikkeld tot een veelzijdige live- en studiomuzikant op gitaar, basgitaar, zang en piano. Na zijn actieve carrière als drummer/zanger van een bekende band uit Nederland ontwikkelde hij zich tot muziekproducer & geluidstechnicus. Inmiddels heeft hij vele opname-, producer- en mixsessies achter zijn naam staan en is hij een echt rot in het vak. Hij luistert goed naar mensen als ze bij hem komen; wat willen ze precies, wat past bij hen en bij de muziek die maken, de sfeer van het nummer moet hiermee overeenkomen. De ene keer komt er een nog niet zo ervaren zanger bij hem die een enkele song wil opnemen, de andere keer een band met meerdere muzikanten en dan weer levert hij een bijdrage aan een track die ergens in Amerika wordt geproduceerd. We spreken ook over live-optredens, Marcel vertelt dat de muziek hier vaak teleurstellend klinkt en dat dit veel beter kan als je daarvoor een professional inhuurt. Dit is iets dat hij goed kan en heel graag doet. Hij vindt het belangrijk om perfect werk af te leveren, de techniek is hierbij zeker belangrijk maar uiteindelijk bepaalt het oor wat er moet gebeuren.

Marcel studeerde bedrijfskunde en heeft een Master in Business Administration gehaald. Hierdoor kan hij muzikanten en bands ook goed zakelijk ondersteunen.

Hij laat me wat songs horen die hij geproduceerd en gemixt heeft, wijst me op de instrumenten die er te horen zijn, de sfeer in het stemgeluid en hoe dit samenkomt. Het enthousiasme op zijn gezicht is aanstekelijk, vanaf nu luister ik met aandachtiger oren!

Hier vind je de website van Marcel; crazycatsmusicproductions.nl