Magda Nij Bijvanck van Theaterzakenb

Magda Nij Bijvanck

Wat is het mooi om al die energie te zien die er in het Culturele Middensegment zit. Magda is ook een van die bevlogen, ondernemende makers.
Ze is actrice en speelde onder andere in Hanna van Henrik. Ook zet ze regelmatig zelf eigen producties op touw, denk bijvoorbeeld aan de Goedgevulde Dienst voor ongelovigen,  TV Troost en Geen Moederdag. Op dit moment is ze bezig met het op poten zetten van een grote productie. Daar komt veel bij kijken, het vinden van de juiste professionele mensen, het regelen van locaties, samenwerkingen en het rondkrijgen van financiering. Magda is hierbij de initiatiefnemer en spin in het web, zij zorgt ervoor dat alles rondkomt.
Zoals veel cultuurmakers doet ze hiernaast nog meer. Samen met Evelien Harberink runt zij ‘Theaterzaken’. Zij verzorgen met heel veel plezier theater en filmpjes op maat, dagvoorzitterschap workshops en trainingen voor bedrijven en andere opdrachtgevers.
Magda wordt gedreven door de wens om als kunstenaar iets bijzonders te maken en te laten zien. Magda: ‘ Ik maak theater om te troosten, te vergeten, te verbinden en verder te kijken, dan je anders zou doen. Theater is voor mij dé manier om te vertellen over het alledaagse; grappig, pijnlijk en gênant, of over het uitzonderlijke; onthutsend en ontroerend. Voor iedereen.” Fijn dat we daar volgend jaar weer van mogen genieten.

Website Theaterzaken

Fotocredits: Ebo Fraterman