Regine Hilhorst

Ik had het moeten weten toen ik met Regine een afspraak maakte; drie kwartier was te veel kort om alles te kunnen horen waar zij zich vol enthousiasme op stort. Ik had wat moeite het allemaal op te schrijven. Telkens kwam er een ‘oja, dit doe ik ook nog….’  Het makkelijkste is om hier te citeren wat ze zelf op haar website schrijft: “Ik ben artistiek leider van Theatergroep De Nieuwe Koning. Daarnaast ben ik actrice en docent drama en geef ik workshops in het improviseren door het land en doceer ik dramaturgie en theatergeschiedenis. Ik schrijf toneelteksten, scenario’s, liedjes en gedichten in opdracht. Van 2013 tot 2015 had ik de eer stadsdichter van Enschede te zijn en ben ik lid van de groep DIE :Dichters in Enschede. Tevens presenteer ik op verzoek programma’s, forumdiscussies en talkshows en begeleid ik op verzoek een huwelijksinzegening of uitvaart.”

Er zijn verschillende boeken uitgekomen die Regine met anderen samen maakte;  ‘Hoe zeg ik dag’ een boek over verlies, ‘Morgen ben je een ander kind’ dat verteld dat anders eigenlijk gewoon hetzelfde is, en ‘ Neem mij voor lief’ een boek over liefde en trouwen.

Taal is in al haar werk de grote gemene deler, op haar website vind je een deel van haar wonderschone gedichten.  Ze zegterover: ‘Ik schrijf om chaos te sorteren.  Mijn hoofd lijkt op mijn uitpuilend keukenkastje boven het aanrecht, waar plastic broodtrommels en lege ijsbakken uitvallen, hoe ik het ook inpak. Ik ben geen lofdichter of een literair zwaarmoedige zendeling. Ook geen met metaforen verdichte beelddenker, verlegen fluisteraar of kluizenaar. Ik ben een verteller, een liedjesschrijver met een wat schurende visie.
Mijn gedichten zijn bedoeld als smakelijke verhaaltjes. Niet alleen voor literaire fijnproevers maar voor iedereen. Een lekker toetje, waar je bij de borrel, nog wat over mijmert.”

Website Regine Hilhorst