Saxion FabLab

Saxion FabLab Enschede is een hightech openbare werkplaats waar iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar idee ZELF te realiseren met behulp moderne digitale productiemiddelen zoals 3D printers of 3D scanners, lasersnijders, UV-printers, digitale textielmachines en zelfs een elektro LAB. Van bedrijven tot studenten, productontwikkelaars, jonge ondernemers, kunstenaars en particulieren: iedereen is welkom en alle concepten kunnen letterlijk tastbaar worden gemaakt!
Het Saxion FabLab doet aan open innovatie. In onze openbare digitale werkplaats wordt iedereen uitgedaagd om zelf dingen te maken door middel van verschillende computergestuurde prototyping machines en softwareprogramma’s. Het openlijk delen van ontwerpen en ideeën wordt aangemoedigd. De focus ligt vooral op het “zelf doen”. We zullen je helpen en ondersteunen d.m.v. inloopspreekuren, workshops of specifieke cursussen voor het realiseren van jouw project. Wij hebben een ontzettend enthousiast team van verschillende onderwijsniveaus en achtergronden dat jou bij kan staan bij het uitwerken van jouw idee!
Saxion FabLab Enschede is er om:
•Zelf aan de slag te gaan met innovatieve, digitaal aangestuurde machines;
•Zelf te experimenteren met materialen en machines;
•Om te onderzoeken hoe een ontwerp geoptimaliseerd kan worden;
•In contact te komen met andere vakmensen, bedrijven en studenten om kennis en ideeën uit te wisselen.

Iedere dag is er de mogelijkheid om in het FabLab aan de slag te gaan met een project, dit is alleen voor studenten en bezoekers die geheel zelfstandig kunnen werken. Tijdens de open inloop kan iedereen aan de slag en zijn er assistenten op de werkvloer aanwezig om je te ondersteunen. Een afspraak maken is niet nodig.

Op de website staat een uitgebreide lijst met kosten per uur en voor het gebruik van materiaal.

Ga naar de website van FabLab