Fonds voor Cultuurparticipatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur.

Ben je cultuurmaker en geïnteresseerd in het toegankelijk maken van cultuur voor iedereen? Dan is er wellicht een subsidie bij dit Fonds waarbij je jouw project kunt ontwikkelen en uitvoeren.

Toegankelijkheid is van maatschappelijke waarde én is bovendien sleutel tot vernieuwing van het culturele landschap. Door ons te richten op cultuurparticipatie, immaterieel erfgoed en cultuuronderwijs, bevorderen we cultuur die uitnodigend en laagdrempelig is. Culturele projecten voor leerlingen, als deel van het lesprogramma, vallen onder cultuureducatie. Cultuurparticipatie is meedoen aan cultuur in je vrije tijd, niet als publiek, maar als cultuurmaker. Zo loopt er op dit moment het traject: Samen Cultuurmaken 2022-2024 dit een een subsidieregeling waar het sociaal en het cultureel domein samenwerken aan cultuur voor iedereen. Deze regeling bestaat uit 3 verschillende sporen: Try out, Ontwikkeltraject, Meerjarentraject of Open oproep.

Op hun website vindt je verschillende subsidiemogelijkheden en je vindt er ook een subsidiewijzer die je kunt invullen om te zien welke subsidie er mogelijk is voor jouw project.

Meer info via de website cultuurparticipatie.nl