Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds is financier en aanjager van de beeldende kunst- en erfgoedsector in Nederland. Met zo’n 60 betrokken collega’s, een aantal regiomakelaars en een constant wisselende poule van ongeveer 70 adviseurs uit het veld zorgen zij ervoor dat je subsidieaanvraag zorgvuldig verwerkt wordt en organiseren zij uiteenlopende activiteiten.

Ze gaan ook regelmatig on tour en op 16 oktober kwamen ze naar Enschede om te informeren over de mogelijkheden van het Fonds en om kennis op te halen uit de regio. We maakten ook kennis met

Erna aan de Stegge is regiomakelaar van Oost/Midden Nederland en vertegenwoordigt de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland.

Over haar functie van regiomakelaar: “In mijn rol als regiomakelaar merk ik dat ik de afstand verklein tussen potentiële aanvragers en het Mondriaan Fonds. Ik kan soms nét het zetje geven dat nodig is om daadwerkelijk tot een aanvraag over te gaan.”

Erna is de spin in het web van de regio’s Oost- en Midden-Nederland: “Ik beschik over een groot en relevant netwerk in de regio en stimuleer professionals om adviseur te worden bij het fonds. Zo kan ook daar de stem van de regio klinken. Ik volg de ontwikkelingen binnen ons vakgebied op de voet en sta dagelijks in contact met kunstenaars, kunstinstellingen, erfgoedinstellingen en overheden die projecten willen realiseren waarvoor zij financieringsmogelijkheden zoeken. Dat biedt niet alleen de mogelijkheid om potentiële aanvragers gericht verder te helpen, maar ook om ontwikkelingen in de regio te signaleren die voor het fonds belangrijk zijn om te weten.”Hier vind je meer info en contact gegevens

Het MondriaanFonds kent meerdere regelingen en als beeldend kunstenaar is het goed om je in te schrijven voor hun nieuwsbrief zodat je op de hoogte bent als er nieuwe mogelijkheden zijn. Dan weet je bijvoorbeeld ook wanneer er (online)spreekuren zijn zodat je een aanvraag goed kunt voorbereiden.