Support Pre-Order | V.A. vinyl WHITE_001

Supporters gezocht!

Wat een mooi initiatief; Oost Nederlandse electronische muzikanten op kaart zetten door samen een vinyl plaat uit te brengen. Ze kunnen daar wel wat financiële ondersteuning bij gebruiken.

Tymen Sliuzas uit Enschede is Fentom, muzikant/producer van electronische muziek. In 2019 deed hij mee aan Nieuwe Electronische Waar, een talent ontwikkelings programma dat producers uit Oost-Nederland ondersteund met kennis en een netwerk. Tijdens het meedoen aan dit programma viel hem op hoe goed de andere electronische muzikanten waren: “Er is eigenlijk geen verschil in kwaliteit te horen met muziek uit andere delen van het land, of zelfs internationaal. Het probleem is dat het moeilijk is om er buiten de regio aandacht voor te krijgen.”

Fentom besloot 7 nummers van collega muzikanten -zes uit Enschede, een uit Deventer- te verzamelen en uit te brengen op een vinyl plaat. Met als doel om hem te verspreiden onder platenlabels, DJ’s, media en organisatoren, en op die manier meer aandacht te krijgen voor de muziek die in het Oosten van Nederland wordt gemaakt. De plaat wordt uitgebracht op het Enschedese label SoundUnbound Recordings, en krijgt steun van Music Support Overijssel.
Ondertussen zijn de nummers opgenomen en worden de platen geperst, maar daarna zit er nog een groot gat in de begroting: De verpak- en verzendkosten. Want om de pakketten met platen te kunnen verzenden is veel geld nodig. Daarom organiseren we een crowdfunding via voordekunst.nl. Wil je het project ondersteunen, dan kun je daar terecht om de plaat alvast te kopen, de artiesten te boeken voor een DJ-set of door gewoon geld te geven.
De 7 artiesten op de plaat zijn: Fentom , HGHR LVLS, Bastian Benjamin, Nerds With Acid, |grens|, Odaira en Oosterse Lach.
Wil je alvast stukjes van de nummers op de plaat horen, dan kan dat hier:
https://on.soundcloud.com/MjrAH

Wil je het project ondersteunen? Dat kan hier